Ekobot AB har erhållit en första order för pilotinstallation hos en av Sveriges största grönsaksodlare

Ekobot har erhållit en första order om ca 360 KSEK för en pilotinstallation av sitt AI baserade autonoma robotsystem avsett för lantbrukssektorn. Installationen skall ske på Almhaga gård i södra Sverige under odlingssäsongen 2022.

– Vi är oerhört glada över denna order och vi ser detta som ett kommersiellt genombrott på den svenska marknaden. Det är ett tydligt kvitto på en väl fungerande teknologi samt ger en indikation på att våra antaganden gällande prissättning gentemot kund är korrekta, säger bolagets VD Erik Jonuks

Ekobots pilotinstallation sker på Almhaga Gård i södra Sverige. Almhaga Gård är en av Sveriges främsta producenterna av matlök. Ordern har ett värde om ca 360 000 SEK och avser en installation av 2 robotsystem på en begränsad odlingsareal och syftar till att utvärdera Ekobots robotsystem under kommersiella villkor. Utvärderingen av resultaten från pilotinstallationen förväntas att vara klart under Q3 2022. Om resultaten ser fortsatt positiva ut förväntas pilotinstallationen att konverteras till kommersiella kontrakt av ett flertal robotsystem för odlingssäsongen 2023.

Tomas Frisk, marknads- och säljansvarig, Ekobot kommenterar ordern:
– Almhaga Gård är en oerhört viktig kund för oss på den svenska marknaden och vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete. Ordern bådar gott för den fortsatta försäljningen av robotsystem både på den svenska och nederländska marknaden.

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail