Ekobot signerar avsiktsförklaringar med tre kunder i Nederländerna

Ekobot meddelar idag att bolaget skrivit avsiktsförklaringar med kunder i Nederländerna. Avtalen avser avsiktsförklaringar gällande pilotinstallationer hos kunder i nederländerna under odlingssäsongen 2022. Avtalen avser också kommersiella installationer av robotsystem under 2023 hos tre av Nederländernas största grönsaksodlare. Prissättningen för installationerna är fortfarande under förhandling.

Ekobots VD Erik Jonuks kommenterar nyheten.
– Idag är en oerhört stor dag för mig personligen och givetvis för Ekobot. En stor eloge till mitt fantastiska team som arbetat hårt för detta. Vi ser en mycket stor efterfrågan på våra tjänster hos våra kunder i Nederländerna. Detta är en av de viktigaste marknaderna för i världen för Ekobot. Det finns en tydlig koppling mellan efterfrågan av våra tjänster och de ökande regulatoriska kraven på minskad användning av kemiska preparat inom lantbruket. Våra produkter och tjänster har potantial att kraftigt reducera behovet av bekämpningsmedel mot till exempel ogräs. Med stöd av dagens kontrakt har vi nu en nära dialog med ett flertal Nederländska lantbrukare om att inleda pilotinstallationer under 2022 samt att leverera robotssystem i komersiella odlingar 2023.
 
Tomas Täuber teknisk chef på Ekobot kommenterar nyheten.
– Efter att ha träffat ett stort antal Nederländska lantbrukare är det mycket glädjande att få det bekräftat att det finns en stor efterfrågan på våra tjänster. Vår robot fyller en mycket viktig funktion att reducera användningen av kemiska preparat inom lantbruket. Vi kommer därför inleda pilotinstallation som planerat under 2022 hos ett antal utvalda lantbrukare.

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail