Ekobot tecknar distributörsavtal för Belgien

Ekobot AB (publ) har tecknat ett distributörsavtal med Homburg Belgium gällande Belgien. Avtalet ger Homburg Belgium en exklusiv rätt att sälja Ekobots autonoma robotsystem WEAI för mekanisk ogräsrensning inom regionen. Homburg Belgium har lämnat en initial målsättning om att sälja 5 robotsystem på den belgiska marknaden under 2024 och början av 2025. Homburg har nu lämnat en prognos om att sälja totalt 15 av Ekobots robotsystem i Belgien och Nederländerna inför nästa års odlingssäsong.

Homburg Belgium hanterar marknadsföring och försäljning på den belgiska marknaden men även leverans, utbildning, support, service, reservdelar och garantiärenden.

Sedan tidigare har Ekobot och Homburg Holland ett samarbete gällande den nederländska marknaden. Där har Homburg Holland lämnat en prognos om att sälja 10 robotsystem inför näst års odlingssäsong. Distributören ser alltså en möjlighet att sälja 15 robotsystem i Nederländerna och Belgien för leverans senast under första kvartalet 2025.

Homburg grundades 1961 och är en ledande distributörerna av jordbruksutrustning. Bolaget tillhandahåller den bästa och mest avancerade tekniken för precisionsjordbruk inom områdena växtskydd, jordbearbetning och såteknik.

Att nu utöka samarbetet med Homburg är väldigt positivt och ett effektivt sätt att sälja vårt robotsystem på en ny marknad som Belgien, säger Jonas Eklind, VD för Ekobot

Vi har sedan några år en satsning för att bli en framgångsrik och växande distributör på den belgiska marknaden. Att nu kunna sälja Ekobots robotsystem även i Belgien stärker vårt erbjudande och skapar helt nya möjligheter, säger Jack Thibaudier, VD för Homburg.

Samarbetet inleds omedelbart och Homburg Belgiums aktiviteter med att marknadsföra och sälja Ekobots robotsystem i Belgien påbörjas direkt. Homburg menar att det finns stora möjligheter för Ekobots robotsystem även på den belgiska marknaden.

För mer information om Homburg se: Homburg Holland and Homburg Belgium

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail