Jonas Eklind tillträder som ny VD för Ekobot AB (publ)

Ekobot AB (publ) meddelar att Jonas Eklind idag tillträder som ny verkställande direktör för bolaget, Eklind efterträder bolagets tidigare VD Erik Jonuks.

Jonas Eklind är en affärsman och företagsledare med omfattande erfarenhet av att leda teknikbaserade industriföretag under tillväxtfas. Hans engagemang sträcker sig från att grunda ett företag baserat på universitetsforskning till att genomföra framgångsrika börsintroduktioner och lönsamma företagsförsäljningar till investerare. Eklind har innehaft befattningar som VD och andra exekutiva roller både inom stora noterade koncerner och små entreprenöriella företag, särskilt inom företag med internationell verksamhet. Hans erfarenheter inkluderar även omfattande kunskap om internationell försäljning av komplexa tekniska system.

Jonas har kontinuerligt transformerat tekniska innovationer till kommersiell framgång och global marknadsexpanion, vilket bland annat inkluderar hans roller som VD för både Azelio och WoodEye. Han innehar en kandidatexamen i fysik med inriktning på teknisk biologi från Uppsala universitet. Dessutom har Eklind genomgått omfattande utbildningar inom ledarskap, marknadsföring och företagsadministration.

Ekobots styrelseordförande Thomas Lindgren kommenterar dagens pressmeddelande:

  • Jonas Eklinds omfattande erfarenhet av ledarskap inom teknikbaserade industriföretag i stark tillväxt gör honom till en utmärkt kandidat som ny VD för Ekobot. Hans framgångsrika bakgrund visar på hans förmåga att skapa tillväxt i företag från forskningsbaserade idéer till lönsamma verksamheter. Jonas förmåga att omvandla teknisk innovation till kommersiell framgång gör honom till rätt kandidat som kan driva bolaget framåt och maximera dess potential på marknaden för Agtech-lösningar. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till avgående VD Erik Jonuks som genom sitt stora engagemang och kompetens har varit avgörande för Ekobots framgång fram till idag. Vi önskar Erik lycka till i framtiden och är tacksamma för det du har gjort för företaget.

Kontakter

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail