Jonas Eklind utses som ny VD för Ekobot AB(publ)

Styrelsen i Ekobot AB(publ) meddelar idag att men har utsett Jonas Eklind till ny verkställande direktör för bolaget med tillträde den 1 september 2023, Eklind efterträder bolagets tidigare VD Erik Jonuks.

Ekobots styrelseordförande Thomas Lindgren kommenterar nyheten:

  • Jonas Eklinds omfattande erfarenhet av ledarskap inom teknikbaserade industriföretag i stark tillväxt gör honom till en utmärkt kandidat som ny VD för Ekobot. Hans framgångsrika bakgrund visar på hans förmåga att skapa tillväxt i företag från forskningsbaserade idéer till lönsamma verksamheter. Jonas förmåga att omvandla teknisk innovation till kommersiell framgång gör honom till rätt kandidat som kan driva bolaget framåt och maximera dess potential på marknaden för Agtech-lösningar. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till avgående VD Erik Jonuks som genom sitt stora engagemang och kompetens har varit avgörande för Ekobots framgång fram till idag. Vi önskar Erik lycka till i framtiden och är tacksamma för det du har gjort för företaget.

 
Tillträdande VD Jonas Eklind kommenterar nyheten:

  • Jag tror att jag kan kombinera mina tidigare framgångar inom affärsutveckling och företagsstrategi med min passion för innovation och hållbarhet för att ta Ekobot till nästa nivå. Mitt mål är att göra Ekobot till ett framgångsrikt och lönsamt bolag genom att identifiera och utnyttja de fantastiska marknadsmöjligheter som just nu finns i branschen. Jag är övertygad om att Ekobot och bolagets starka teknologi har potential att revolutionera utnyttjandet av självkörande fältrobotar.

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail