Svensk robot lockar tunga europeiska investerare

Under föregående vecka investerade det nederländska investmentbolaget Navus Ventures i utvecklingen av det moderna lantbruket. De har köpt in sig i det svenska agtech-bolaget Ekobot och ska vara med och ta bolagets självkörande ogräsrobot till marknaden i stor skala. Navus Ventures ägs av den Nederländska Lely-familjen. Familjen ligger bakom Lely, världens ledande leverantör av robotar och system för datahantering inom mjölkindustrin – något som gör dem till en minst sagt passande ägare i svenska Ekobot

Ekobots arbete med att leverera sin ogräsrobot till fler lantbrukare pågår nu för fullt – en kommersialisering som Navus Ventures avser att bidra till. De är tydliga med att investeringen innebär ett långsiktigt strategiskt engagemang och att Navus Ventures kommer att bidra med sin expertis rörande automatiseringen av jordbruket.
 
– Vi kommer att bidra till Ekobots kommersialisering genom att dela med oss av vår kunskap om att få ut jordbruksrobotar på marknaden. Vi kan bidra med ett stort nätverk, expertis kring utveckling av ny teknik och kunskap om hur man bygger upp en serviceorganisation”, säger Eduard Meijer, vd för Navus Ventures och fortsätter:
– Ekobot är en start up och det kommer att behövas ytterligare kapital i framtiden. Vårt engagemang i bolaget innebär att vi finns med och bidrar till finansieringen framöver.

Läs hela artikeln från Dagens PS här https://www.dagensps.se/ps-partner/svensk-robot-lockar-tunga-europeiska-investerare/

Online demo of our robot system Ekobot

If you are interested in learning more about our robot system Ekobot, book an online demo.

Choose date and time
Name
Mail

Interested in seeing our robot systems in operation in 2022

Register your interest below and we will book you in.

Name
Mail

Demos in the Netherlands

We conduct a number of field demonstrations in the Netherlands. Keep an eye on upcoming events.
Choose date and time
Name
Mail

Demos in Sweden

We conduct a number of demonstrations in Sweden.  Keep an eye on upcoming events.

Choose date and time
Name
Mail